Rólunk

 

Helyszín:

6000 Kecskemét, Izsáki út 4.

hrsz.: 10004/5

Építtető:

Szilvási Invest Kft.

 

Családbarát lakópark a jövő városában

 

Kecskemét belvárosának peremén, az Izsáki úton, az egykori Erzsébet laktanya területén új lakópark épül. Az Erzsébet Lakóparkban – patinás elődünkhöz hasonlóan nevünk Erzsébet királyné előtt tiszteleg. A műemlék jellegű épületeket felújítjuk, emellett ezek stílusával harmonizáló, új, négyemeletes lakóépületeket emelünk. A munkálatok már megkezdődtek, az első ütem új lakásaiba terveink szerint 2017 év végén a lakók be is költözhetnek.

 

Az Erzsébet laktanyáról

Az Izsáki út bal oldalán, az egykori Rudolf laktanyával szemközt, a 20. század elején emelték az Erzsébet laktanyát, melyet Erzsébet királyné tiszteletére neveztek el. A kaszárnya tervrajzai 1902 végén készültek, az épületek 1905-ben már álltak, és a garnizont hamarosan katonai lovarda vette birtokba. Az első világháborút követően, 1924-ben a Magyar Királyi Kecskeméti Honvéd- és Közrendészeti Kórház otthona, majd egy évvel később civil kórház lett. 1945 tavaszán az ,,objektum átnevezési hullám” az Erzsébet laktanyát sem kerülte el, júniustól Petőfi laktanyaként szerepelt a hivatalos iratokban. Egy évvel később a Tiborc kollégium költözött a garnizonba, azután az ötvenes évektől a szovjetek vették birtokba az objektumot, ők később egy híradós zászlóaljat állomásoztattak a laktanyában. Az ingatlant 1989-ben hagyta el a szovjet hadsereg, az üres objektum előbb a HM, majd 1990 áprilisában Kecskemét városa tulajdona lett.

 

A lakópark elhelyezkedése

Az Erzsébet Lakópark Kecskemét jelenlegi városmagjának peremén – pár perces sétával a hírös város nevezetes főtere és a nemrég átadott élményfürdő is elérhető -, a Szil-Coop bevásárlóközpont és a Sheraton Hotel közötti területen, a település fejlesztési tervében ,,Nyugati városkapu” néven megjelölt akcióterület városközpont felőli szélén épül. Közvetlen közelében a néhány hónappal ezelőtt megalakult Pallasz Athéné Egyetem majdani épületegyüttesének beruházása már megkezdődött: mintegy 30 ezer négyzetméternyi hasznos területen 2017 szeptemberéig oktatási, igazgatósági- és adminisztrációs épületeket, könyvtárt, kollégiumot és kulturális központot emelnek, melyek között gyalogos felüljárók is biztosítják majd az átjárást. A lakóparkkal szemben, a régi uszoda helyén a Mercedes Benz-Gyár Kosárlabda Akadémia jóvoltából 2017 júniusában új multifunkcionális sportcentrumot adnak át, és szintén a szomszédban, a hamarosan négysávossá szélesedő Izsáki út túloldalán, az egykori Rudolf laktanya területén egy családi szabadidőközpont is épül, ahol többek között éttermek, kávézók, sportpályák, rekreációs létesítmények, sétányok … stb. várják a szórakozni vagy épp felüdülni kívánókat. Az Erzsébet Lakópark így a jövő városát építő Kecskemét új, modern központjának része lesz!

 

A lakópark lakáskínálata

Az Erzsébet Lakópark új épületei különleges kialakításúak: négy sarkon állnak, azaz földszintjük nem lesz teljesen beépítve. Ez a megoldás átláthatóságot eredményez az épületek között, amely az ott élők komfortérzetét nagyban megnöveli. A projekt lakáskínálata széles sávban mozog, a 27 nm-es egyszobástól egészen a 115 nm alapterületű, négyszobás kialakítású lakásokig többféle otthon közül lehet választani. A négyemeletes épületek – a műemlékvédettek stílusához igazodóan – szűkülő formát mutatnak: a harmadik szint az első kettőhöz képest kisebb méretű, a negyedik emeleten pedig már csak 8 exkluzív, viszonylag nagy teraszos, panorámás penthouse lakás található. Minden épülettömbben – sarkokban – 4 lift közlekedik, így emelettől függően egy lift szintenként csupán 2-4 lakáshoz biztosít feljutást. A lakásokhoz térkövezett, parkolókban, valamint mélygarázsokban gépkocsi-beállóhelyek vásárolhatók.

 

Családbarát Lakópark

Az Erzsébet Lakópark lakásai – melyek tervezője dr. Paulina András okleveles építészmérnök, egyetemi tanár – elsősorban a fiataloknak és családoknak szolgálnak majd otthonul. Az épületegyüttes zárt egységet képez, az impozáns látványt adó, fehér kőporos oszlopok közötti, eredeti kovácsoltvas kerítés védettséget biztosít az ott lakóknak. A kertészeti megoldásokat is az ifjabb generációk igényeinek figyelembe vételével alakítják ki: a teljes terület parkosítva lesz, a gyerekeket játszótér várja, a belső utak hangulatos esti kivilágítást kapnak.

 

Lakópark a jövő városában

Kecskemét napjainkban Magyarország legdinamikusabban fejlődő városa. Az elmúlt években idetelepült a Mercedes-Benz Gyár – a német konszern egymilliárd euróból új gyárat épít – több milliárdos fejlesztést hajtott végre az AXON, a Bosal, a Freudenberg, a Knorr-Bremse, a Phoenix-Mecano és az UNIVER. De nem csak ipari beruházások valósultak meg, a közelmúltban adták át a Gyűjtemények Házát és a Hírös Város Turisztikai Központot is. Átfogó infrastrukturális fejlesztés is indult: az északi elkerülőutat már átadták, 45 utcában új út épül, és a közeli tervek szerint a vasútállomás térségében intermodális közlekedési csomópont létesül majd, míg katonai repülőtér civil célokra való használatának előkészületei is megkezdődtek. A hatalmas léptékű fejlesztésnek az Erzsébet Lakópark közvetlen környezetét is nagyban érintik. Az új épületektől mindössze 200-250 méterre épül meg Kecskemét történelmének legjelentősebb beruházása, az egyetemi campus. A 2016 nyarán megalakult intézmény 2020-ra több mint tízezer hallgatóval számol – az egyetem szomszédságában egy családi sport- és szabadidőközpont is létesül –, így a lakópark valójában egy új egyetemváros része lesz. Az ingatlanegyüttes infrastruktúrája is javulni fog: az Izsáki utat néhány éven belül négysávossá bővítik, ezzel az M5-ös autópálya megközelítése pár percre rövidül.

 

Miért válasszam?

  • Kiváló az elhelyezkedése: a városközponttól pár perc sétára, az épülő egyetemváros közvetlen szomszédságában, az M5-ös autópálya közelében található,
  • különleges életteret biztosít: laza beépítésű területen, a műemlék jellegű épületek hangulatához illeszkedő, mégis modern otthonokra lehet lelni,
  • családbarát kialakítású: a zárt lakóparkot a fiatalok és családosok várható igényeire való tekintettel tervezték,
  • befektetési célra is alkalmas: az ország legintenzívebben fejlődő városában a következő években várhatóan óriási lakásigény jelentkezik,
  • bizalom az építtetők iránt: figyelemre méltó referenciákkal rendelkező szolid, takarékos, hosszú távon gondolkodó, lokálpatrióta társulás legújabb beruházásában valósul meg az Erzsébet Lakópark.